maanantai 28. heinäkuuta 2014

2. päivä: Kastelholma - Kumlinge

Kastelholmasta Hummelvikin lauttarantaan ajaa korkeintaan kaksi tuntia. Matkan varrella on yksi lossi, mutta ei se matkan tekoa paljon hidasta.
Muuta nähtävää: Bomarsundin linnoitus, Vårdön kyläkauppa, omenaviljelmät, punaiset talot, lampaat...

Parin tunnin odotus saaristolaislaivaa ei haitannut, olihan aurinkoa ja merituulta. Hummelvikin lauttarannassa pääsee myös sateelta suojaan.
 Kumlinge taidetaan tuntea pahalta kalskahtavasta Kumlingen taudista eli puutiaisaivokuumeesta. Niinpä onkin paikallaan, että sieltä löytyy myös apteekki. Se on ollut samassa paikassa, samassa kuosissa vuodesta 1935. Sympaattinen paikka.

Kotiseutuyhdistys pitää saaressa myös kahvilaa, jossa teinitytöt essuissansa ovat valppaina palvelemaan. Sieltä saa mm. ihanaa karviaissiideriä ja tietysti Ahvenanmaan pannaria. Siideri oli tehty Kökarissa, seuraavan päivän kohteessa.

 Kumlingen ykköskohde on kirkko. Lyhyesti kaunis.

 Kumlingen saariryhmässä majailee ravintola Glada Laxen. Sinne pääseminen on hieman haastavaa, mutta ravintola on tiettävästi valmis tässä asiassa auttamaan... me tosin edellisillan vastoinkäymisten jälkeen päädyimme majapaikan yhteydessä olleeseen ravintola Kastöreen. Hyvät ahvenet!

Myrsky nousemassa.

Seuraava aamu.
 Seuraavana päivänä paljon lauttamatkailua, suuntana Ahvenanmaan reuna: Kökar. Aamulla oli syytä vetää sadehousut jalkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...