lauantai 26. heinäkuuta 2014

1. Päivä: Maarianhamina - Kastelholma, 24 km

Tankkaus suoritettiin m/s Galaxyn aamiaispöydässä. 
Polkupyörät, 3-vaihteiset Ainotaret odottivat valmiiksi virittettyinä Ro-No rentissä, terminaalia vastapäätä.
Siirsimme pussit Ikea-kassista pyörälaukkuihin, ja ensimmäinen etappi oli valmis alkamaan: Maarianhamina - Kastelholma, 24 km pyörätietä ja maantietä, vihreällä ja ruskealla opastettu.
Godby ja Gådby? Godbyssä tehdään olutta, hyvää sellaista, mutta sitä en vielä tiennyt Godbyssä, vaan join yhden Karjalan.
Puheliaat ruotsalaistädit olivat matkalla Saltvikiin, ja kadehtivat meidän mahdollisuutta päästä syömään julkkiskokin ravintolaan Kastelholmassa.
Alkoi sataa, sade loppui, ja alkoi taas sataa, pari kilometriä ennen maalia... potenssin sata. Joku oli kääntänyt hanat auki. 
Läpimärät matkalaiset saivat säälistä huoneen jossa oma suihku ja vessa... 

Ei auttanut vaikka puhui ensin suomea ja sitten ruotsia suomalaiselle ravintolatyöntekijälle, yhtään pöytää ei ollut vapaana julkkisravintolassa.
Via Dolorosa
Kärpäset pyörivät ympärillä kun marssimme Via Dolorosaan pitkin golfkentän ravintolaan. Kaikkihan golfkentälle osaavat autolla, mutta miten selitätkään, miten sinne tullaan kävellen. "Ohi linnan ja vasemmalle, mutta se tie on kyllä aika pitkä...." ja linnan voi ohittaa monesta suunnasta. 
Onneksi ruoka oli hyvää, paistettua siikaa, kanttarelleja ja uusia perunoita. Osaa ne siellä Kastelholmassa muutkin ruokaa laittaa kuin Mikael.   


Linna, lampaita, etanoita ja aina vaan punaisia taloja. Meren lahti ja purjeveneitä. Kastelholma.

Illalla vielä jalkapallon mm-kisojen loppuottelu vierasmajan keittiössä ruotsalaispariskunnan kanssa. Torkkumista pöydän äärellä. Jatkoaika katsottiin Lumian näytöltä, joka sammui samantien kun Saksa teki maalin, samoin sammuivat matkalaiset. Herätyskello oli viritetty soimaan klo 07.
2. päivänä Kastelholmasta Hummelvikin kautta Kumlingeen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...