tiistai 21. tammikuuta 2014

Death by Chocolate

Kolleegani julisti töissä, että suklaakakku on suklaan väärinkäyttöä. Siinä menee hyvä suklaa pilalle, kun suklaa yhdistetään jonkin sokerisen taikinan kanssa. Tämän vuoden  ensimmäisessä Glorian Ruoka ja Viini lehdessä oli kuitenkin sellainen suklaakakkuresepti, että arvelin kolleegani hyväksyvän suklaan ja jauhon suhteen: suklaata on liki puoli kiloa ja jauhoja 1 desi. 




Seurailin aikalailla alkuperäisreseptiä, paitsi että työpaikan keliaakikko toi minulle gluteenittomia jauhoja sen desin ja ranskankerman korvasin mascarponella. Suklaa valinta oli myös yllättävän haastavaa. Suurimmassa osassa tummista suklaista voi löytyä rippeitä vehnää tai gluteenia. Brunbergin tumman suklaan oli keliakiaseura (tai vastaava) listannut keliaakikoille soveltuviin jouluherkkuihin, eli sillä mentiin.

Aineet:
225g tummaa suklaata
150g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 vanilijatangon siemenet
4 rkl mascarponea
Kuorrutus
1 1/2 dl kuohokermaa
250 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka. 

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää lopuksi mascarpone.

Vatkaa kananmunia rakenne rikki, lisää sokeri ja vatkaa kevyesti.

Sekoita jauhoihin kaakao, vanilija ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen ja lisää lopuksi suklaa-voi-mascarponeseos.

Kaada taikina vuokaan ja anna paistua n. 30 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, taikinan voi jättää keskeltä vähän pehmeäksi. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Tee kuorrutus. Kuumenna kerma, ota pois liedeltä ja lisää sekaan suklaa palasina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Anna seoksen jäähtyä 10 min.
Leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Levitä kolmannes kuorrutteesta täytteeksi kakun väliin, nosta toinen kakkukerros päälle ja levitä loppu kuorrutteesta kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähtyä vähintään 15 min. Minulla kakku sai levätä jääkaapissa yön yli.

Työpaikan suklaakakkukriitikko totesi, että tämä on parempaa kuin pelkkä suklaa kahvin kanssa, ja noin yleisesti suklaan ja muun taikina suhde on kohdallaan. 

Kakun nimi on Death by Chocolate. 


3 kommenttia:

  1. Kakku, jossa ei ole suklaassa säästelty! :D Pienenpieni pala taitaa olla tarpeeksi...

    VastaaPoista
  2. Se ottaa pienen pienen palan, ken malttaa. Ja jos ei malta, niin ....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...