lauantai 28. joulukuuta 2013

"Joulumenu"

Vietin joulun Raksuni kanssa, ihan vain kaksistaan, oi meitä onnen possuja. Päätimme jo hyvissä ajoin, että perinteinen jouluruoka ei kuulu joulupöytäämme. Joulupöydän parasta antia on mielestäni/mielestämme kalat, kalat ja kalat. Siitä sitten rakentamaan kolmen päivän ruokalistaa. Joulukalenterista oli joulukuun aikana tupsahtanut punaista risottoa ja tryffelin makuista pastaa, nekin pidettiin mielessä.

Aattona söimme blinejä ja muikun ja siian mätiä, kaverina punasipulia, suolakurkkua ja smetanaa, ja kyytipoikana shampanjaa. Tätä sitten sulattelimme vuorokauden.

Joulupäivänä kypsyttelin hyvän tovin (melkein tunnin) rossorisottoa, joka oli maustettu salvialla ja kevätsipulilla. Kaverina nopeasti pariloidut lohisiivut eli ohueksi viipaloitua suolalla maustettua lohta, jota käytettin nopeasti pannulla ja kruununa avokado-wasabitahna. Olimme siirtyneet juomapuolella jo skumppaan. :) Tätä sitten sulattelimme vuorokauden.

Tapaninpäivänä jo arki lähestyy, joten jo arkisempaa ruokaakin: tryffelipastaa, vihreää parsaa, parmankinkkua ja hollandaisekastiketta. Tulihan siellä se kinkkukin. Taisin ennen joulua jollekulle uhota, että meillä ei jouluna kinkkua syödä, ja jos syödään niin korkeintaan parmankinkun muodossa.

Hmm, ehkä vähän snobia? Mutta joulumenu minun makuuni. Välipaloina suklaata ja juustoa.Tätä sitten sulattelemme loppuvuoden.

Jouluhuvi valmistui sopivasti ennen loman loppua.
Kaksi palaa puuttui kahdesta tuhannesta.


4 kommenttia:

 1. Aivan taivaallista joulupossuttelua! :D Onneksi lanttulaatikolle on vaihtoehtoja. ;)

  VastaaPoista
 2. oi mikä menyy ,
  hassu puhdetyö :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, huokaan vieläkin.
   Puhdetyö on perinteinen jouluviihde.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...