Kai pääsiäisenä voi syödä muutakin hyvää kuin pashaa ja mämmiä? Vadelmasuklaakakusta innostuneena halusin kokeilla jotain valkosuklaalla, vaikkei se minun suosikkisuklaa olekkaan, liian makea. Valkosuklaan kanssa sopii mustikka, ja sehän on niin terveellistäkin. Terveyskakku siis. Halusin kakkuun vähän "suolaistakin", joten lisäsin siihen vielä kerroksen pistaasia.
Sokerikakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota irtipohjavuoka. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauheet vehnäjauhoihin, ja sekoita jauhot varovasti munasokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja vuoka kuumaan uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Kokeile tikulla, että pohja on kypsä. Se on kypsä, jos taikinaa ei tartu tikkuun. Kolmen munan pohjakin riittää.
Mustikkatäyte:
n. litra pakastemustikoita
1/2-1 dl sokeria
1/2-1 dl vettä
Pistaasitäyte:
1 dl pistaasinpähkinöitä
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
Murskaa pistaasit sauvasekoittimella tai huhmareella. Ei haittaa jos jää vähän isompia sattumia. Minulla oli suolaamattomia pähkinöitä, joten lisäsin tahnaan hyppysellisen suolaa. Keitä pähkinämurskaa sokerivedessä n. 10 min.
Suklaakuorrute:
260 g valkosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
Tein itse suklaakuorruteen "vesihauteessa". Keitä vettä kattilassa. Laita kiehuvan veden päälle, eli kattilan päälle metallinen kippo, jossa kerma voi lämmetä, sen ei tarvi kiehua. Lisää sekaan paloitellut suklaat. Sekoita kermasuklaaseos tasaiseksi.
Oi että , olipas hyvännäköistä :-)
VastaaPoistaKiitos, se ei ollut pelkästään hyvän näköistä, se myös maistui hyvältä. :)
VastaaPoista