lauantai 30. maaliskuuta 2013

Valkosuklaa-pistaasimustikkakakku


Kai pääsiäisenä voi syödä muutakin hyvää kuin pashaa ja mämmiä? Vadelmasuklaakakusta innostuneena halusin kokeilla jotain valkosuklaalla, vaikkei se minun suosikkisuklaa olekkaan, liian makea. Valkosuklaan kanssa sopii mustikka, ja sehän on niin terveellistäkin. Terveyskakku siis. Halusin kakkuun vähän "suolaistakin", joten lisäsin siihen vielä kerroksen pistaasia.


Sokerikakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota irtipohjavuoka. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauheet vehnäjauhoihin, ja sekoita jauhot varovasti munasokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja vuoka kuumaan uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Kokeile tikulla, että pohja on kypsä. Se on kypsä, jos taikinaa ei tartu tikkuun. Kolmen munan pohjakin riittää. 

Mustikkatäyte:
n. litra pakastemustikoita
1/2-1 dl sokeria
1/2-1 dl vettä

Kiehauta mustikat sokerivedessä, Säädä sokerin määrä oman maun mukaan. Jos teet tuoreista mustikoista, niin keittelet voi jättää sikseen. Tavoitteena on saada mustikkasose ja mehu. Kaada kiehautetut mustikat siivilään, ota mehu talteen.
Pistaasitäyte:
 1 dl pistaasinpähkinöitä
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä

Murskaa pistaasit sauvasekoittimella tai huhmareella. Ei haittaa jos jää vähän isompia sattumia. Minulla oli suolaamattomia pähkinöitä, joten lisäsin tahnaan hyppysellisen suolaa. Keitä pähkinämurskaa sokerivedessä n. 10 min.

Kun kakkupohja on jäähtynyt, leikkaa se terävällä veitsellä kahteen osaan. Kostuta siivut mustikkamehulla. Aseta ensimmäinen siivu tulevalle tarjoilulautaselle. Ei yhtään haittaa, jos lautasella on vähän koholla olevat reunat, ne stoppaavat mukavasti valuvan suklaakuorrutteen. Levitä mustikkasose siivulle tasaisesti. Nosta päälle seuraava siivu. Levitä sen päälle pistaasitäyte. Valmista suklaakuorrute, ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Tipautin päälle vielä mustikkamehua, josta en saanut somia mustikkaraitoja, vaan "marmoroidun" pinnan. Laita jääkaappiin maustumaan ja jähmettymään. 

Suklaakuorrute:
260 g valkosuklaata
3/4 dl kuohukermaa

Tein itse suklaakuorruteen "vesihauteessa". Keitä vettä kattilassa. Laita kiehuvan veden päälle, eli kattilan päälle metallinen kippo, jossa kerma voi lämmetä, sen ei tarvi kiehua. Lisää sekaan paloitellut suklaat. Sekoita kermasuklaaseos tasaiseksi.



Pistaasi maistui aika snadisti. Kakku ei, siitä hävisi liki puolet kahden aikuisen toimesta yhdellä istumalla.

2 kommenttia:

  1. Oi että , olipas hyvännäköistä :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, se ei ollut pelkästään hyvän näköistä, se myös maistui hyvältä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...