torstai 3. tammikuuta 2013

Luovaa jauhelihakeittoa

Uusi vuosi, ja lupaus keveyemmästä. Keittoruokarepertuaarini on kovin kaksijakoinen: peruskeitto, jossa vihanneksia + lihaa tai kalaa tai sosekeitto, jossa vihanneksia + kermaa tai tuorejuustoa kaverina. Tästä sitten luomaan jauhelihakeittoa, jossa olisi "twist".

Peruskeiton perusaineet

Alku näytti hyvin perinteiseltä, mutta kun perinteinen keitto oli porisemassa, sain idean lisätä sinne sitruunaviipaleita. Oih! Laitoin puolikkaan, mutta enemmän olisi voinut olla liikaa.


Aineet:
400 g naudan jauhelihaa
3 isohkoa perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
400 g kikherneitä
1/2 sitruuna
10 kirsikkatomaattia
1 lihafondi
2 laakerinlehteä
1/2-1 l vettä
mausteita:
currya, persiljaa, timjamia, mustapippuria, suolaa

Pilko vihannekset, silppua sipulit. Huuhtele kikherneet. Kuumenna currylla (2 tl) maustettua öljyä kattilassa, lisää sipulit ja kuullota ne. Kun sipuli on pehmeää, lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää vesi ja lihafondi, peruna ja porkkanakuutiot, kikherneet, laakerilehdet, sitruuna ja mausteet. Katso onko fondissa lisättyä suolaa, jos on niin ole varovainen suolan kanssa. Lisää tarvittaessa nestettä, keittoa pitäisi tulla vajaa kolme litraa. Anna kiehua 15 min. Lisää tomaatit, ja anna kiehua vielä 5-10 min. Tarkista maku.  Poista sitruunaviipaleet ennen tarjoilua.

 Maistui niin nuorille kuin meille keski-ikäisille.

2 kommenttia:

  1. Sitruuna tuo ruokaa kuin ruokaan jotenkin jännän välimerellisen fiiliksen. :) Kannatan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...