Lauantai-illan iloksi fenkolitryffelirisottoa. Risotto on tämän blogin kestokirjoitus. Aineet vähän vaihtelee.
Aineet:
1 fenkoli
tryffelisiivuja (purkista 1/3, loput käytetään sunnuntaiseen pizzaan)
muutamia timjaminoksia
1 l kiehuvaa kasvislientä
1 dl valkoviiniä
2-3 dl risottoriisiä
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 rkl voita
tryffeliöljyä
Leikkaa fenkoli suikaleiksi, jätä kova kanta käyttämättä. Kuulota öljyssä, kasarissa tai korkea reunaisessa paistinpannussa suikaleet melkein kypsiksi timjamin kanssa. Ota fenkoli pois pannulta ja kypsennä riisi eli kaada riisi pannulle, lisää tarvittaessa vähän öljyä. Kääntele riisiä kunnes
riisi näyttää läpikuultavalta. Lisää viini. Riisin
kypsytysvaiheessa lisää kasvislientä pienissä erissä (vajaa desi) aina kun
riisi on edellisen kierroksen nesteen imenyt. Tätä jatkuu niin kauan
(15-20 min) kunnes riisi on sopivan kypsää, eli al dente. Lisää fenkoli ja tryffelisiivut. Sekoita. Ota kasari pois liedeltä. Lisää parmesan ja voi, sekoita, ja anna hautua muutama minuutti. Syö ja nauti.
Tryffelisiivut ja kuulotettu fenkoli odottamassa pannulle pääsyä. |
Valmista risottoa. |
Kaikki meni. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti