sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Pinaattitryffelipizza - ihana elämä

Tryffeliteema jatkuu...
Pizza x 2. Onhan se vähän tylsä tehdä kaksi samanlaista pizzaa, mutta kun me, siis minä ja Raksuni Mun tykkäämme molemmat tryffeleistä ja pinaatista.

Pizzan pohja on Gennardon satoa. Tuosta samasta taikina määrästä olen tehnyt joskus jopa kolmekin pohjaa.


Kaksi pizzataikinapalleroa.

Valkoinen pizza tuli tutuksi Glorian Ruoka ja Viini lehdessä ja sittemmin olen sitä löytänyt myös Italiasta, mikä ei sinänsä ole yllätys, mutta myös Tartosta, ravintolasta nimeltään La Dolce Vita. Valkoisessa pizzassa tomaattikastike korvataan tässä tapauksessa ranskankermalla. Ranskankerma (150 g) maustetaan sitruunalla. Teelusikallinen raastettua sitruunan kuorta riittää. Mukaan voi lisätä vielä muutaman tipan tryffeliöljyä.

Täytteenä tällä kertaa siis tryffelisiivut ja pinaatti.
Pinaattia olin varannut pienen laatikollisen (70g), tuoretta sellaista. Sitä menee helposti kaksikin, kolmekin. Käytä pinaatti pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada vesi ja pinaatti lävikköön. Purista pinaatista nesteet pois. Leikkaa pinaatti pieneksi, ja kuullota hetken aikaa tryffeliöljyssä. Jos olet valkosipulin ystävä, niin lisää pannulle myös yksi pilkottu valkosipulin kynsi. Laitoin sekaan myös pari oksaa tuoretta timjamia.

Tryffisiivut löytyivät purkista. 

Ennen uunia.

Uunista ulos, suloinen pizza.


Käytin leivotut pizzapohjat, jotka tietty olin voidellut keveysti tryffeliöljyllä, muutaman minuutin ajan kuumassa uunissa, ja vasta sen jälkeen levitin kerman, ja täytteet. Uunissa nämä namit olivat n. 10 min. Ja pizzoja paistaessa uuni saa olla kuumana (> 230 astetta).

Pizzaslice.

Oi ihana elämä.

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...