torstai 18. lokakuuta 2012

Limelihapullat vahingossa?

Lasten syysloma ja piti tehdä jotain lasten mieleen, legendaarisia Äidin lihapullia siis! Pöydällä oli myös kaksi kesäkurpitsasadon viimeistä tuotosta, n. 10 x 1.5 sentiset pikkukurpitsat, ne piti käyttää myös ennenkuin niistä aika jättää muilla tavoin.

Kun raastoin kesäkurpitsoja, niin Poikani kysyi haastavasti: "Et kai vain laita tuota sinne lihapullataikinaan ? " Kyllä vain se oli tarkoitus, mutta Pojan pyynnöstä tein erikseen Äidin normipullat ja kesäkurpitsalla täydennetyt lihapullat. En lopulta tyytynyt pelkkään kesäkurpitsaan vaan lisäsin raasteen sekaan limen raastettua kuorta ja puristin vielä mehut päälle. Illan voittajaksi selviytyikin lime-kesäkurpitsalihapullat! "Libanonilaistyylistä", oli yksi kommentti. Mielessäni näin jo seuraavat kutsut, joilla lime-lihapullia tarjoillaan noutopöydästä.

Kun lapsilta kysytään, niin he luottavat edelleen Äidin peruspulliin. .

Lihapullataikinan perusohje

Aineet:
700 g sika-nautajauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
n. 2 dl vettä
2 tl kanelia
1,5 - 2 tl suolaa
yrttejä, laitoin tällä kertaa oreganoa 2 tl
pippuria myllystä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa korppujauhot ja mausteet. Lisää vettä. Mitta on suurinpiirtein, mutta kun korppujauhot turpoavat, niin massasta pitäisi tulla suht kiinteää. Anna turvota n. 5-10 min. Lisää sekaan liha ja sekoita, riko sekaan kananmunat ja sekoita, ja lopuksi sama juttu sipulisilpuille. Tämä siis perusohje ja tämän Äidin "erikoisuus" taitaa olla tuo kaneli.

Lime-kesäkurpitsalisä:
Nyt siis jaoin taikina kahteen ja lisäsin toiseen puolikkaaseen raastetun kesäkurpitsan, sitä oli lopulta n. desi. Sekaan vielä limestä raastettu kuori, vain se vihreä osa ja puristettu mehu.

Perunamuusia ja lihapullia. Muusin päällä vähän mustaa sormisuolaa.


Pyöritä pieniksi pulliksi. Itse paistan lihapullat uunissa, tästä annoksesta tulee kaksi pellillistä, 200 C ja 1/2 tuntia. Lihapullat tarjoiltiin perinteiseen tyyliin perunamuusin kanssa, vaihtoehtona meillä yleensä on tomaattikastike ja pasta. Se, että Poika huomasi kesäkurpitsatouhuni, johtui siitä, että hän oli itse häärimässä keittiössä suklaamuffinsseja.


Jälkkäriksi suklaamuffinssejaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...