sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Nokkosen purema

Kesä tuli, ja tuli myös aika leikata nurmikko. Meillä nurmikko leikataan mikkihiirileikkurilla nimeltään Narsissi. Narsissin työn jälki näkyy lähinnä siitä, että nurmi ja muu kasvillisuus lakoaa hetkeksi, kun Narsissi on käynyt kylässä. Muuhun kasvillisuuteen lasketaan myös nokkoset. Niitä emme antaneet Narsissin kaadettavaksi, vaan Raksuni Mun leikkasi niitä ison kasan, tuoreita nuoria nokkosia ruokaa varten.

Antonio Carluccin pinaattipyöryköiden sijaan syntyikin nokkospyöryköitä.
Pinaattipyörykkä ohje löytyy täältä. Korvaa pinaatti tuoreilla nokkosilla, ja pidä varasi. Ryöpätyt nokkoset eivät enää polta.

Pelottavista yrteistä lempeitä kattilan kautta.
Söimme näitä tällä kertaa vihreän salaatin kera, ja taisi siihen ilmestyä pala paistettua halloumijuustoakin. :)



Näin sitten kotipuutarhan satokausi on avattu, toukokuun 19. päivä.

2 kommenttia:

  1. Terveellisiä ja koristeellisia palleroita. :)

    VastaaPoista
  2. Maukkaita ja koristeellisia. Onneksi siellä on tarpeeksi parmesania, ettei voi haukkua liian terveelliseksi. Tosin joidenkin mielestä juusto on terveyttä edistävä ruoka-aine. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...