Duudsoni aineet
200 g vehnäjauhoja
220 g ricotta juustoa
20 g raastettua parmesania
3 kananmunan keltuaista
hyppysellinen muskottipähkinää, suolaa ja pippuria
Myrskyaineet:
700 g säilöttyjä tomaatteja
3 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
öljyä
Tästä tulee n. 3-4 annosta.
Aloitetaan duudson-palleroista. Sekoita kulhossa keltuaiset, mausteet ja juustot; parmesania on alkuperäisessä ohjeessa tuo 20g, mutta minä taisin tuplata sen. Ricottaa laitoin koko purkin, joka on vähän enemmän kuin ohjeessa. Lisää lopuksi vehnäjauhot, tässä vaiheessa kannattaa jo käyttää käsiä. Italiassa tässä varmaan pitäisi olla durum -vehnäjauhoja, mutta minä tein ihan tavallisista. Taikinasta pitäisi tulla tasaista. Pyöritä siitä pitkä pötkylä n. 1,5 senttiä halkasijaltaan, ja leikkaa pötkylästä n. sentin mittaisia palasia. Painelin palaset haarukalla, jolloin niihin tuli haarukkakuvio.
Laita vesi kiehumaan, pallerot keitetään runsaassa vedessä. Samalla, kun vesi lämpenee, tee kastike. Kuulota rouheiksi paloiksi leikatut valkosipulit öljyssä. Lisää tomaatit. Säilyketomaatit ovat sen verran pehmeitä, että voit ne pieniä sopiviksi paloiksi pannulla. Anna porista hiljaa kannan alla, sillä aikaa kun pallerot keitetään. Kun palleroiden keitinvesi kiehuu, lisää sinne suola, ja pallerot. Pallerot ovat valmiit, kun ne nousevat pintaan, ja siinä ei montaa minuuttia mene. Kun pallerot nousevat pintaan, nosta ne vaikka reikäkauhalla tomaattikastikkeen sekaan. Lisää lopuksi basilika, ja sitä voi olla runsaasti. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoile parmesanraasteen kanssa. Syö ja nauti.
Ensi kerralla laitan reilummin basilikaa, nyt sitä tuli vain muutamia lehdykäisiä, johtuen heikosta sadosta. Lisäksi voisin tehdä tomaattikastikkeen tuoreista tomaateista.
Kuka sanoo, että ruuan valmistuksen pitäisi olla monimutkaista. Tätä oli hauska tehdä, se syntyi nopeasti ja se oli hyvää.
Kerrassaan nerokas ruoka -- nopeasti, hyvää ja vähän jotain uutta peruspastavalikoimaan!
VastaaPoista