torstai 21. helmikuuta 2013

Hömpsää lisukkeena

Yksinkertaista ja helppoa vaihtelua ruokapöytään lisukkeilla. Kirjoitimme tauluun porkkana-zuccini hömpsä.

Porkkanahömpsä:
Kuori 2 isohkoa porkkanaa. Veistele porkkanoista lastuja kuorimaveitsellä. Pyöräytä lastut öljyssä, lisää vähän rakuunaa (1/2 tl), suolaa ja ripaus ruokosokeria.

Kesäkurpitsahömpsä:
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Suolaa ja anna kurpitsan itkeä. Pyyhi kyyneleet, käännä siivut ympäri ja toista itketys. Leikkaa siivut ohuiksi suikaleiksi. Pyöräytä suikaleet öljyssä ja afrikan paprikassa (1 tl).

Levitä hömpsät uunikestävään vuokaan ja anna kypsyä 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Me söimme tätä kanakastikkeen lisukkeena, mutta toimii varmaan myös kevyenä iltapalana sellaisenaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...