keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Lasten suosikki, kaikkien kaveri - makaronilaatikko



Meilläkin syödään sitä. Kaikille se maistuu, ja onneksi se on niin helppo. Arjen sankari! Ei hitustakaan glamouria, mutta toimii kuin kone. Tässä yksi versio, se tämän iltainen, ensi kerralla jostain kohtaa varioiden.  Perusasiat ovat: paistettu jauheliha oman maun mukaan, keitetyt makaronit, munamaito, päälle: juustoa tai mannaryynejä tai juustoja ja tomaattisiivuja tai jotain muuta.

Aineet:
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
400 g tomaattimurskaa
400 g sarvimakaronia2 tl kasvisliemijauhetta
2 tl currya
mustapippuria myllystä  
ripaus chiliä
öljyä paistamiseen

Munamaito
3-4 dl maitoa
2 kananmunaa

Päälle juustoraastetta n. 1 dl

Silppua sipulit. Kuumenna öljy pannulla, lisää curry, laske lämpö. Lisää sipulit, kuullota miedolla lämmöllä sipuli, myös valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemijauhe. Anna hautua kannen alla. Lisää lopuksi pippuri ja chili.

Laita uuni päälle, 200 astetta.

Keita makaroni kypsäksi sillä aikaa kun jauheliha kypsyy ja muhii.

Munamaito: Riko munan rakenne, ja sekoita maito joukkoon.

Voitele vuoka öljyllä. Kaada vuokaan jauheliha ja makaroni ja sekoita. Lisää lopuksi munamaito. Nostele seosta, jotta munamaito pääsee tunkeutumaan makaronien sisuksiin. Jos nestemäärä tuntuu pieneltä, niin lisää vielä vähän maitoa. Munamaito ei täysin peitä jauheliha-makaroniseosta, mutta ei paljon puuttukaan. Levitä päälle juustoraaste. Laita laatikko uuniin noin puoleksi tunniksi. Kun otat laatikon uunista, kallista vuokaa. Jos munamaitoa nousee pintaan nesteenä, laita laatikko vielä vähäksi aikaa uuniin.

Tästä tuli arkiruoka kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Pari annosta päätyi pakastimen kautta työpaikkalounaaksi, ja yksi jääkaappin kautta esiteinille välipalaksi ennen säbätreenejä.

Se niin toimii, vuodesta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...