sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kasviksia ja hedelmiä rakkaan kanssa

Se on niin parasta, tehdä ruokaa yhdessä. Vihdoinkin kaksin kotona, ja lauantai-ilta, tänään ei mennä tanssimaan!

Pääruokana Raksuni-mun bravuuri, yksi monista, kasviscurry. Jälkiruoka syntyi jouluruokiin varatuista hedelmistä: pilkotut hedelmät uuniin valkosuklaan kera. Taisin tehdä sitä, kun Raksuni-mun oli ensimmäistä kertaa kotonani syömässä.

Kasviscurry a la Raksuni-mun

1/2 sipulia
1 kirpeä omena
1 - 2 banaania
2 -3 dl punaisia linssejä
4 -6 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
öljyä
kasvisliemijauhetta
mausteita: currya, paprikaa, juustokuminaa, chiliä




Lisäkkeenä keitettyä riisiä.

Kaikki sekaisin ja muhimaan.


Huuhtele linssit. Silppua sipili. Pilko omena ja banaani kuutioiksi. Laita pannulle tai kasariin öljy ja siihen reilusti currya, kuumenna öljy ja kuulota silputtu sipuli. Lisää paprika ja chili, omenat ja linssit, sekä vesi ja kasvisliemijauhe (n. 2 tl) ja juustokumina. Linssien valmistusohjeessa kerrotaan, että vettä tulisi olla kaksi kertaa se määrä kuin linssejä. Meillä se menee vähän näppituntumalla. Anna kiehahtaa, ja laita sen jälkeen levy pienemmälle ja anna hautua n. 10-15 min. Tässä vaiheessa voit laittaa riisiveden kiehumaan.

Kun linssit ovat hautuneet sopivan pehmeiksi, maista ja mausta tarpeen mukaan. Tämä ruoka saa olla tulista. Lisää kookosmaito, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen hetken aikaa ja lisää lopuksi banaanit. Banaanien ei tarvitse muuttua mössöksi, riittää että lämpeävät.



Jälkiruokana valkosuklaakuorrutetut hedelmät

Pilkottuja hedelmiä esim:
1 kypsä päärynä
1 omena
1 banaani
1 mandariini
pari viikunan sisusta
pari passionhedelmän sisustaa

100 g valkosuklaata
(tippa mantelilikööriä)

Pilko hedelmät suoraan uuninkestäviin tarjoiluastiohin. Itse tein tällä kertaa yhdelle laakealla lautaselle. Jos jotain hedelmää tähän erityisesti suosittelen, niin passionhedelmää, mutta muuten suosi omia suosikkejasi. Kostuta manteliliköörillä. Meillä sattui olemaan tätä vielä joulun jäljiltä, joten lisäsin vähän maustamaan. Jälkkäri toimii mainiosti ilman likööriäkin. Tällä kertaa pienin suklaan ja ripottelin hedelmien päälle. Kypsytä hetki kuumassa uunissa (230 astetta), mielellään grillivastuksien alla, mutta varo, ettei suklaa pala.



Tästä tulee ruokaa neljälle, mutta katoimme vain kahdelle. Candlelight dinner with my love. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...