maanantai 1. lokakuuta 2012

Risottoa, risottoa, risottoa....

Se on vain niin hyvää. Ja helppoa, vaatii vain malttia ja kärsivällisyyttä hellan äärellä. Siis risotto.

Aineet:
Munakoiso
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
2 pientä punasipulia
tryffeliöljyä
oliiviöljyä
1 l kasvislientä
2dl parmesan-juustoa
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1,5 dl alkoholitonta skumppaa

Ohje
Itketä munakoiso, kuivaa kyyneleet ja leikkaa suikaleiksi. Pieni tomaatti ja sipulit. Raasta parmesan.

Keitä kasvisliemi, ja anna kiehua hiljalleen. Levitä munakoiso ja tomaatit laakealle uunipannulle, lisää sekaan tryffeliöljyä, ja sekoita. Laita uuniin (n. 180 C) siksi aikaan kun valmistat riisit.

Kuulota sipulit tryffeliöljyssä, lisää riisi ja kääntele riisiä kunnes riisi näyttää läpikuultavalta. Lisää viini kahdessa erässä. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa alkoholitonta skumppaa, koska kotoa ei löytynyt muuta kuin punaviiniä, ja sunnuntaina Alko pitää ovet kiinni. Kun skumpan kaatoi pannulle, niin tuoksu ei ollut niin voimakas kuin viinin kanssa, mutta toimi kuitenkin. Pieni hapan maku tarttui riisiin. Riisin kypsytys vaiheessa lisää nestettä pienissä erissä (vajaa desi) aina kun riisi on edellisen kierroksen nesteen imenyt. Tätä jatkuu niin kauan (15-20 min) kunnes riisi on sopivan kypsää, eli al dente.

Lisää uunista pelastetut munakoisot ja tomaatit riisin sekaan. Älä sekoa uunin luukkua avatessa, tryffelin tuoksu on taivaallinen. Sekoita. Ota kasari pois kuumalta levyltä, lisää parmesan ja voi, anna tekeytyä hetki kannen alla ennen tarjoilua.

On syksy, on aika sytyttää kynttilät!


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...