Minäkin sitten intouduin lukemaan muita blogeja viikonlopun ruokkaa suunnitellessani. Törmäsin Liemessä-blogin uutuutena munakoiso-sieni carbonarapastaan. Liemessä oli omalta osaltaan viitannut toiseen bloggaajaan. Laitetaan siis hyvä kiertämään. Koska olen tällainen web-tahvo, niin linkki Liemessä blogiin tulee tällaisessa tylyssä muodossa, ehkä opin tekemään tämän joskus vähän hienommin: http://liemessa.blogspot.fi/2012/09/munakoisopasta.html
Reseptiä en tässä toistaa, pasta oli herkullista, käytin sienenä kanttarelleja, ja keitinliemen korvasin valkoviinillä. Lopuksi heitin vielä sekaan tuoretta timjamia.
Munakoiso-kanttarelli carbonara |
Ruokaa tehdessä tuli tuska käyttämättömistä neljästä munan valkuaisesta. Aikani surffailtua löysin oivan tv-iltapalan, juustopallerot.
Juustopalleroiden aineet
4 kananmunan valkuista
4 dl juustoraastetta
2 tl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ohje
Laita uuni lämpiämään 220C. Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi. Sekoita loput aineet ja nostele juusto- & jauhoseos valkuaisvaahtoon varovasti. Sekoita varoen tasaiseksi. Nostele taikina leivinpaperin päälle uunipellille pieninä palloina, pallerot noin kaksinkertaistuvat uunissa, eli jätä tarpeeksi tilaa. Laita pallerot lämpimään uuniin ja anna paistua kunnes ovat kullankeltaisia. Nauti hillon tai marmeladin kanssa.
Käytin itse niitä juustoja mitä kaapista löytyi: musta leimaa, parmasania, ja perusemmentalia. En tiedä, mutta luulisin, että uunin olisi syytä olla valmis, kun pallerot on pellille levitetty, eli eivät tykkää odottamisesta eli toimii vähän samalla periaatteella kuin kohokkaat. Söimme näitä herkkuja oman sadon kirsikkasuklaa- ja omenahillon sekä kaupan appelsiinimarmeladin kanssa. Nyt voisi tehdä lisää palleroita, mutta mitä niistä keltuaisista sitten voisi tehdä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti