keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Pataleipä - yksinkertaista, rapeakuorista ja maukasta leipää


Vastapainona aavistuksen työläälle hiivattomalle maalaisleivälle, erikoisen yksinkertainen ja maukas pataleipä. Trendituote, mutta taitaa olla menneen talven trendejä. 

Valmis leipä padassa
 
Aineet:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 tl suolaa
1/2 tl kuivahiiva
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
(kourallinen silputtua tuoretta basilikaa)

Sekoita kuivat aineet, lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna nousta huoneenlämmössä liinan alla yli 10 tuntia. Pataleipä ohjeissa seuraavaksi kumotaan taikina jauhotetulle pöydällä ja pyöräytetään siinä pari kertaa - ei vaivata. Minä pidin taikinan astiassa, lisäsin sekaan basilikan, pyöräytin lusikalla pari kertaa, ja jätin taikinan astiaan liinan alla vielä reiluksi puoleksi tunniksi. 

Voitele kannellinen valurautapata, laita pata uuniin ja uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kun uuni on lämmin, kaada taikina pataan ja laita kansi päälle. On tärkeää että pata on kuuma!
Anna paistua 1/2 tuntia, poista kansi, ja anna paistua vielä 15 min. 

Kumoa kypsä leipä pois padasta. Parasta tietty lämpimänä. 




1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...