sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Perinteinen taatelikakku

Sain tämän reseptin opiskelukaveriltani joskus 80-luvulla, terveiset Tornioon. Tällä reseptillä on tehty useampia taatelikakku joka joulu sen jälkeen. Ennen sitä en ollut taatelikakusta kuullutkaan.

Joka vuosi reseptin esiinkaivaminen on yhtä työlästä. Reseptikansioni on paksu ja epäkäytännöllinen, siitä ei marttapisteitä kerry. Ensi vuonna avaan vain tietokoneen ja se on siinä.


Aineet:
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 taatelipaketti
200 g voita
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vanilijasokeria

Kaada kattilaan vesi, sokeri ja taateli. Keitä soseeksi. Ota kattila hellalta ja sulata sekaan voi. Anna jäähtyä hetken. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu nostatusaineet ja vanilijasokeri. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. 

Paista n. tunti 180 asteessa.

Kakun kannattaa antaa maustua jääkaapissa ainakin yön yli. Ennen tarjoilua voi vielä ripotella päälle tomusokerilunta.

2 kommenttia:

  1. Noita kannattaa tehdä varmaan muutama kerralla... ;)

    VastaaPoista
  2. Juu, kyseessä on jääkaapista katoava luonnonvara, vai onko se luonnonvoima joka niitä hävittää.
    Teen näitä joskus urakalla useita ja pakastan, ja jakelen niitä siitä tonttuna joulun alla eri kohteisiin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...