torstai 21. elokuuta 2014

Puolukkasesonkia kohti

Puolukkarahkan sijasta puolukkarahkamainen piirakka.




Perusohje löytyy Valiolta, mutta saadakseni tästä rahkamaista, vaihdoin osan jogurtista rahkaksi. Mustikat on myös vaihdettu puolukoiksi. Puolukat ovat sen verran kirpakoita, että sokeia on täytteessä tuplamäärä, ja sekin voi tuntua vähältä.

Aineet:

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauheta
1,5 dl sulatettua voita tmv.
2 munaa
1 dl luonnonjogurttia
1/2 tl kardemummaa

Täyte
200-250 g puolukoita
1 muna
1 dl sokeria
2 dl rahkaa

  • Tee ensin pohja, voitele pyöreä vuoka ja laita uuni lämpiämään (200C)
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa
  • Lisää rasva
  • Jogurtti 
  • Ja munat, sekoita, ei tarvitse vatkata
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan
  • Jos käytät pakastemarjoja, niin sekoita niiden joukkoon 1rkl perunajauhoja
  • Ripota marjat päälle, myös reunoille, että keskustakin kypsyy
  • Sekoita kulhossa muna, rahka ja sokeri 
  • Kaada marjojen päälle
  • Paista piirasta puolisen tuntia
Jos kykenet, anna piirakan jäähtyä ennen kuin tarjoilet. Vanilijajäätelö sopii mainiosti kaveriksi. 

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...