lauantai 19. lokakuuta 2013

Lemon Zuccherini - sitruunakeksit italialaisittain

Italiahuuma jatkuu.... nyt keksejä. Tässä varmaan elämäni ensimmäinen makea ruoka, jossa rasvana oliiviöljy, kasvisrasvan tai voin sijaan. Lisää terveysruokia :) !

Kiitokseet ohjeesta La Bella Vita Cucina blogille. Thank you! Grazie!



Aineet
7.5 dl - 10 dl vehnäjauhoja
2.5 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3-4 kananmunaa (huoneen lämpöisiä)
1/4 tl suolaa
0.6 dl oliiviöljyä
1 tl aniksen siemeniä
2 tl raastettua sitruunan kuorta

Kuorrute:
2.5 dl tomusokera
2-3 ruokalusikallista sitruunan mehua

Valmistus italialaisittain: sekoita kuivat aineet keskenään ja tee keoksi pöydälle. Tee keon keskelle kolo, ja riko sinne kananmunat ja öljy, työstä käsin taikinaksi. Suomalaisittain sama: sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää joukkoon kananmunat ja öljy, työstä käsin taikinaksi. Jauhojen ja kananmunien määrällä voit säätää koostumusta. Jos tuntuu, että taikina on rakeista, jopa jauhomaista, lisää nestettä ja päinvastoin. 

Laita valmis taikina muovin alle jääkaappiin tekeytymään n. puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni, 180 astetta. Leivo taikinasta pikkurillin paksuista pötkylää. Katkaise pötkylästä pätkiä, joista saat tehtyä rinkilöitä. Paista n. 20 min. Valmista kuorrute ja levitä sitä vielä lämpimien keksien päälle.Jätin osan kekseistä kuorruttamatta (tomusokeri oli loppunut!), ja se oli hyvä, koska joidenkin mielestä kuorrute oli turhan sitruunaista.

no joo, kuorrutteessa on keltaista väriainetta. 
Aniksen ja sitruunan liitto on koukuttava, näitä on saatava lisää.

3 kommenttia:

  1. Oii. Miten sulosen näköisiä! Ja makoisan ;-)

    VastaaPoista
  2. Olisivat muuten varmaan hyviä myös jälkiruokaviinin kanssa. Nam! :)

    VastaaPoista
  3. Suloisia ja makoisia! Upposivat mainiosti myös ihan tavallisen punkun kanssa lauantai-iltana Tanitan keikan jälkeisissä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...