Clafoutis on ranskalainen kirsikkajälkiruoka, jossa pannukakkumaiseen taikinaan lisätään kirsikoita. Väittävät, että kirsikat pitäisi lisätä kivineen, sillä tavalla tulee kuulemma paremmat aromit. Toistaiseksi tyydyyn miedompaan aromiin, kivien poimiminen suusta kesken ruokailun ei houkuta. Ces't brutale. :)
Clafoutis tuli eteeni Liemessä-blogista, ja siellä Jenni oli referoinnut Julia Childin clafoutis ohjetta, ja miksipä käyttäisi jotain muuta, kun tämä on jo moneen kertaan hyväksi havaittu. Suurin homma on kirsikoiden kivien poisto ja pitkähkön paistoajan aiheuttama tuskastuttava odotus. Molemmat palkittaan.
Aineet:
3 dl maitoa
1.75 dl sokeria (jaetaan kahtia)
3 kananmunaa
1 rlk vanilijasokeria
ripaus suolaa
1.25 dl jauhoja
7 dl tuoreita hapankirsikoita
Wikipedia kertoi, että tämä olisi "buttered dish", mutta eihän tässä käytetä voita kuin voiteluun. Ihmettelen.
Seuraava vaiheessa voisi ehkä korvata kirsikat jollain muulla, makealla tai suolaisella tai sitten voi antaa clafoutis olla aina vaan kirsikkaclafoutis.
S´il vous plait !
Nam, nam ja vielä kerran nam! :D
VastaaPoistatilaan tän (-;
VastaaPoistaSitä saa mitä tilaa, jos vain kirsikoita piisaa...
Poista