perjantai 10. toukokuuta 2013

Parsaa vieraassa keittiössä - terveysrisotto ;)


Kokkaaminen vieraassa keittiössä tuo omat haasteensa, nyt pääsin puuhaamaan uuden karheaan Pikku Siskon keittiöön. Pimeähköstä kapeasta tilasta oli tehty valoisa keittäjän unelma, oli paljon työskentelytilaa. Kun yläkaapit oli jätetty trendikkäästi pois, työskentelytila tuntui erikoisen avaralta. Vain välineet ja aineet olivat hukassa, niin minulta kuin myös Pikku Siskolta. 

Toin mukanani parsan, parmesanin ja valkoviiniä, risottoriisistä olin esittänyt tilauksen etukäteen. Muuten mentiin sillä mitä kaapista löytyi ja lyötyihän sitä. Sitruuna suorastaan huusi päästä mukaan.

Aineet:
puntti vihreää parsaa
50-100 g parmesan juustoa raastettuna
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1,5 mukillista risottoriisiä
1 l kasvislientä
1-2 dl valkoviiniä
tuoretta basilikaa silputtuna
curryä ja paprikaa
oliiviöjyä paistamiseen

Napsaisa parsasta puumainen osa ja kuori tarpeen mukaan. Pätki parsat n. 2-3 sentin mittaisiksi paloiksi jättäen kuitenkin kukan kokonaiseksi. Paista palaset pannulla öljyssä, jonka sekaan olet lisännyt sitruunasta raastettu kuori. Muutama minuutti riittää. 

Kuumenna kasvisliemi ja anna sen kiehua hiljalleen. Meidän kasviliemi oli sen verran suolaista, että tämä risotto ei lisäsuolaa kaivannut. Tee risotto kasarissa tai kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit, lisää mukaan curry ja paprika. Molempia reilusti (2-3 tl). Lisää riisi ja kääntele riisiä kunnes riisi näyttää läpikuultavalta. Lisää viini. Riisin kypsytys vaiheessa lisää kasvislientä pienissä erissä (vajaa desi) aina kun riisi on edellisen kierroksen nesteen imenyt. Tätä jatkuu niin kauan (15-20 min) kunnes riisi on sopivan kypsää, eli al dente.

Ota kasari hellalta, lisää joukkoon kypsät parsat, parmesan raaste, basilika ja sitruunan mehu. Tässä vaiheessa laitan risottoon yleensä myös voita, mutta sitä ei kaapista löytynyt, lisäsin tilkan oliiviöljyä.  Anna hautua muutama minuutti kannan alla ennen tarjoilua.

Söimme tällä kertaa risotton salaatin kanssa. Mikä yllättävintä, tulos oli loistava, ihan ilman voita. Teimme sen: terveysrisotto. :)



Terveysjuoma



















Jälkkärinä söimme Stokkan herkun herkkuleivosta: mangojuustokakkua, ja päällä vielä valkosuklaata. Pala leivosta on mielenterveysruokaa. :)

6 kommenttia:

  1. Hieno risotto! Minä harvoin laitan voita risottoon, vaikka haluasin, koska se on liian rasvaista :(
    Olen käyttänyt sen tilalla tuorejuustoja, kuten esim, philadelphia (se vähärasvainen versio) ja se maistui hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Sympaattinen resepti: mittana kuppi! :D

    VastaaPoista
  3. vieraassa keittiössä kokkailu , heh , minullakin on siitä kokemusta viime kesältä yhden munakkaan verran , vaikka sitä viimeiseen asti yritin vältellä - kokkausta ylipäänsä meinaan .. ja niinhän siinä kävi , etti siitä talosta löytynyt mausteita laisinkaan , ei edes suolaa ! ei , vaikka tiesin talon emännän olevan kova kokkaamaan .. onneksi muistin kuitenkin pöydällä kipossa olevan sormisuolan , ja sain munakkaaseeni oikein rouhean karkean ja mustan kunnon suolauksen : ))

    VastaaPoista
  4. La La, tosi outoon keittiöön olet joutunut. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...