Kokkaaminen vieraassa keittiössä tuo omat haasteensa, nyt pääsin puuhaamaan uuden karheaan Pikku Siskon keittiöön. Pimeähköstä kapeasta tilasta oli tehty valoisa keittäjän unelma, oli paljon työskentelytilaa. Kun yläkaapit oli jätetty trendikkäästi pois, työskentelytila tuntui erikoisen avaralta. Vain välineet ja aineet olivat hukassa, niin minulta kuin myös Pikku Siskolta.
Toin mukanani parsan, parmesanin ja valkoviiniä, risottoriisistä olin esittänyt tilauksen etukäteen. Muuten mentiin sillä mitä kaapista löytyi ja lyötyihän sitä. Sitruuna suorastaan huusi päästä mukaan.
Aineet:
puntti vihreää parsaa
50-100 g parmesan juustoa raastettuna
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1,5 mukillista risottoriisiä
1 l kasvislientä
1-2 dl valkoviiniä
tuoretta basilikaa silputtuna
curryä ja paprikaa
oliiviöjyä paistamiseen
Napsaisa parsasta puumainen osa ja kuori tarpeen mukaan. Pätki parsat n. 2-3 sentin mittaisiksi paloiksi jättäen kuitenkin kukan kokonaiseksi. Paista palaset pannulla öljyssä, jonka sekaan olet lisännyt sitruunasta raastettu kuori. Muutama minuutti riittää.
Kuumenna kasvisliemi ja anna sen kiehua hiljalleen. Meidän kasviliemi oli sen verran suolaista, että tämä risotto ei lisäsuolaa kaivannut. Tee risotto kasarissa tai kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit, lisää mukaan curry ja paprika. Molempia reilusti (2-3 tl). Lisää riisi ja kääntele riisiä kunnes
riisi näyttää läpikuultavalta. Lisää viini. Riisin
kypsytys vaiheessa lisää kasvislientä pienissä erissä (vajaa desi) aina kun
riisi on edellisen kierroksen nesteen imenyt. Tätä jatkuu niin kauan
(15-20 min) kunnes riisi on sopivan kypsää, eli al dente.
Ota kasari hellalta, lisää joukkoon kypsät parsat, parmesan raaste, basilika ja sitruunan mehu. Tässä vaiheessa laitan risottoon yleensä myös voita, mutta sitä ei kaapista löytynyt, lisäsin tilkan oliiviöljyä. Anna hautua muutama minuutti kannan alla ennen tarjoilua.
Ota kasari hellalta, lisää joukkoon kypsät parsat, parmesan raaste, basilika ja sitruunan mehu. Tässä vaiheessa laitan risottoon yleensä myös voita, mutta sitä ei kaapista löytynyt, lisäsin tilkan oliiviöljyä. Anna hautua muutama minuutti kannan alla ennen tarjoilua.
Hieno risotto! Minä harvoin laitan voita risottoon, vaikka haluasin, koska se on liian rasvaista :(
VastaaPoistaOlen käyttänyt sen tilalla tuorejuustoja, kuten esim, philadelphia (se vähärasvainen versio) ja se maistui hyvältä.
Kiitos, hyvin maistui!
VastaaPoistaSympaattinen resepti: mittana kuppi! :D
VastaaPoistaVaaleansininen mikälie kahvimuki. :)
VastaaPoistavieraassa keittiössä kokkailu , heh , minullakin on siitä kokemusta viime kesältä yhden munakkaan verran , vaikka sitä viimeiseen asti yritin vältellä - kokkausta ylipäänsä meinaan .. ja niinhän siinä kävi , etti siitä talosta löytynyt mausteita laisinkaan , ei edes suolaa ! ei , vaikka tiesin talon emännän olevan kova kokkaamaan .. onneksi muistin kuitenkin pöydällä kipossa olevan sormisuolan , ja sain munakkaaseeni oikein rouhean karkean ja mustan kunnon suolauksen : ))
VastaaPoistaLa La, tosi outoon keittiöön olet joutunut. ;)
VastaaPoista