sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Avokadokana kotkotkot lime liemessä

Halusin tehdä jotain avokadosta kanan kanssa, jotain jossa olisi guacamolen makuja, muttei kuitenkaan guacamolea. Löysin reseptin, joka kulkee nimellä "Avokado Chicken Parmigiana", ja siitä lähdin sitten viemään tätä eteenpäin. Päätin leivittää kanafileet murskatulla cornflakesillä, jotta saisin ympättyä vähän maissia. Mäntsälän sijaan matkalla Tex-Mex taivaaseen?Aineet:
4 kanafilettä

3 dl cornflakesia eli muroja murskana 
1 kananmuna
2 limeä
suolaa ja pippuria

2 kypsää avokadoa
1/2 chiliä
3 valkosipulin kynttä
1/2 tuoretta korianteria
75g juustoa raastettuna


Ensin kana uuniin. Uuni lämpiämään. Katso kanapaketista fileen kypsennyslämpö ja aika, ne vaihtelevat fileen paksuuden mukaan. Kana kypsytetään uunissa, ensi vaiheessa siellä on vain leivitetty kana, ja lopuksi lisätään avokadotahna ja juustoraaste, ja ne saavat olla sen jälkeen uunissa n. 7-8 min.

Mutta aloitetaanpa alusta. Suolaa kanafileet. Raasta limen (limejen? - apua) kuori, ohuesti ohuesti, ja purista mehu talteen. Lisää muromurskaan (sitä menee n. 3 dl) limeraaste ja raastettua mustapippuria, levitä matalalla lautaselle. Riko kananmuna ja vatkaa keveysti haarukalla ja lisää sekaan n. puolet limen mehusta. Upota fileet yksi kerraallaan ensi kanamunalimeliemeen ja leivitä muroissa. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.ja siitä eteenpäin kuumaan uuniin.

Tästä tulee tahnaa, ei guacamolea :D
Tee seuraavaksi avokadotahna. Halkaise avokadot ja kaavi "liha" astiaan. Lisää loppu limen mehu, chiliä, valkosipulin murskatut kynnet ja koriantteri. Sekoita sauvasekoittimelle. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Joku voisi sanoa, että teit sitten guacamolea!

Kun kanafileet ovat olleet ekan osan uunissa (meillä 10 min), ota ne uunista, levitä päälle avokadotahna ja lopuksi juustoraaste. Takaisin uuniin. Laitoin vielä viimeisiksi minuuteiksi grillivastukset päälle saadakseni väriä juustoon.

Tarjoile salaatin kanssa.

Tuomio: hyvistä aineista pitäisi tulla väistämättä hyvää. Niin tuli tästäkin, mutta ei tajunnan täräyttävää, mikä oli odotus. En suolannut kanafileitä, vaan luotin siihen että muroissa on tarpeeksi suolaa, ei ollut. Tahna oli tuoreeltaan aika tujua eli chili tuntui, mutta uunissa käyttäminen ilmeisesti katkaisi kovimman terän. Kyllä me kuitenkin tykättiin, ihana iltapala.

Kana kateissa ? 

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...