keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Syksyn värit, punaista ja keltaista eli sitruunainen punajuuripasta

Sitruunakausi jatkuu. Meillä on nyt kokeiltu erilaisia sitruunaisia pastareseptejä, joita on ollut ilo lukea torstaihesareista. Mietin mikä olisi se MINUN sitruunapastani. Päädyin tänään punajuureen, huomenna ehkä johonkin toiseen. Punajuuren kellarinmakua/-hajua lähdin peittämään sitruunalla ja hunajalla. Meillä maistui, etenkin kun lapsia ei ollut kotona maistamassa !

punaisia matoja ... :)
 Aineet:
3 punajuurta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rlk hunajaa
öljyä
1 valkosipulin kynsi
tuoretta timjamia
1/2 - 1 paketti vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
1 dl Cashew-pähkinöitä

n. 300 g Casarecce-pastaa, Cavatelli sopii myös (mutta mistä sitä saa?)

Esivalmistelut:
Kuori punajuuret, tee niistä lastuja esim. perunankuorimaveitsellä. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori, ja purista mehu talteen. Leikkaa valkosipulin kynsi pieneksi silpuksi. Kuutioi vuohenjuusto.

Hellan äärellä:
Paahda ja suolaa cashew-pähkinät.
Laita pastavesi kiehumaan. Valmista pasta keitto-ohjeen mukaisesti ja tee samalla punajuurikastike. Kuumenna öljy pannulla, lisää öljyyn valkosipuli ja sitruunan kuori. Kuulota hetki ja lisää punajuuri, sitruunan mehu ja hunaja. Sekoita, lisää vielä silputtu timjami, n. kourallinen, suolaa ja pippuria. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä. Kun pasta on liki valmis, lisää vuohenjuusto ja sekoita. Valuta pasta ja lisää kastikkeen sekaan tarjoiluastiaan. Voit lisätä joukkoon vähän (pari ruokalusikallista) pastan keitinvettä tai oliiviöljyä, jos kokonaisuus tuntuu kuivalta. Lisää lopuksi cashew-pähkinät.

Voila!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...